Til forsiden

Spændende staudetur til Holland

5 dages bustur 6. - 10. september 2016

Læs og udskriv programmet i pdf-format

Pris og tilmelding her

Finn Bruun er kendt for sin store viden om stauder og græsser. Han har tilrettelagt turens faglige indhold og guider os på denne tur til Holland og bringer hermed et frisk pust ind i vores danske haver. Det er en gave, at han vil dele "sit hollandske staudeparadis" med os og desuden er Finn i stand til at lukke os ind nogle steder, der ellers er forbeholdt engros-kunder.

Vi gentager vores succestur fra 2015, dog med få ændringer:

Program

6. September

Bussen kører kl. 7.00 fra Slagelse station, hvorefter vi kører til Ringsted station og videre sydpå med et par yderligere opsamlingssteder. Vi sejler med Rødby-Puttgarden, gør senere et ophold og køber selv vores frokost og kører videre til Leer, hvor vi skal se Bürgergarten Pagels. Ernst Pagels var en af Tysklands store staudemænd og han udviklede rigtig mange elefantgræsser. www.Pagels garten
Efter denne oplevelse kører vi videre til vores hotel i Zwolle. Dette ligger i hjertet af byen, hvilket giver mulighed for at udforske byen på gåben.

7. September

Lianne`s SiergrassenSpecialist i prydgræsser og præriehave. Her kan du se, hvad græsser gør i din have. Lianne holder et lille foredrag for os og bagefter kan vi nyde den flotte anlagte præriehave på egen hånd. Hun har desuden en udstillingshave med navn på alle græsser og der kan købes planter.
www.siergras.nl/

Mien Ruys Tuinen En have der viser landskabsarkitektur fra 1924 og frem til nu. 30 inspirerende haver med eksperimenter inden for design, beplantning og materialer. Haverne er et livsværk af Mien Ruys, som er en af de vigtigste landskabsarkitekter i det 20. århundrede.
www.tuinenmienruys.nl/ Her spiser vi sammen frokost ved ankomst til haven.

Priona Tuinen Naturhave skabt af Anton Schlepers og Henk Gerritsen. Rundvisning i en have med baggrund i natur, hvor man ikke gøder og vander. Henk var en af kernepersonlighederne i den hollandske staudebølge og en meget dygtig forfatter. www.prionatuinen.nl/

8. September.

Baltus Flower Bulbs Et engroslager med blomsterløg, hvor vi får mulighed for at købe løg til fornuftige priser.

Anja & Piet Oudolf Den mest indflydelsesrige havedesigner de seneste 25 år. Moder natur kan lave enge, men landskabsdesigner Piet Oudolf fuldender dem. Han er et ikon i planteverdenen og berømt for sine anlæg i Holland, USA, England, Tyskland og Sverige. Vi skal se deres private have, der er kendt fra mange billeder.
www.oudolf.com

De Tuinen van Appeltern Hollands største og smukkeste park, hvor du kan få mange idéer. 22 hektar med mere end 200 forskellige modelhaver. www.appeltern.nl/ Her køber vi selv vores frokost.

9. September

Denne dag er en stor mulighed for at finde nye stauder til jeres haver, da vi besøger de to mest spændende staudeplanteskoler, drevet af nedennævnte store personligheder:

Coen Jansen Højt specialiseret planteskole, der er kendt for sit sortiment af nye og usædvanlige stauder. Coen har alle 1. års nyheder indenfor stauder. Stort udvalg i Phlox (floks) og Sanguisorba (kvæsurt). www.coenjansenvasteplanten.nl
Vi finder et sted at spise vores medbragte madpakker.

The Hessenhof v/ Miranda og Hans KramerHans er Hollands dygtigste i staudeformering og alle hans planter er økologisk produceret. Her kan du købe masser af stauder, som kun Hans Kramer tilbyder på markedet. Du kan desuden nyde en dejlig udstillingshave.
/www.hessenhof.nl/

10 September

Vi kører fra vores hotel om morgenen og medbringer vores madpakke til frokost. På vejen hjem gør vi ophold tæt ved den tyske grænse hos:

Kwekerij Jacobs v/ Dori og Henk Jacobs Det er 1 ha stor planteskole, hvor 2/3 er udstillingshave med græsser og stauder. Jacobs er særlig kendt for at være hjemsted for den hollandske nationale samling af Helenium (solbrud), som de også laver salgsplanter af. www.kwekerijjacobs.nl/Opdateret d. 27.10.2015