Til forsiden

Haverejse til Devon - den Engelske Riviera

Fra 11-7 til 15/7 2016 (5 dage, 4 overnatninger).

Læs og udskriv programmet i pdf-format

Pris og tilmelding her


Inspireret af sidste års tur til de midtengelske haver og på mange opfordringer fra deltagerne, udbydes her endnu engang en helt speciel havetur, nu til det sydvestlige England. Vil du opleve den helt specielle havekultur som findes i netop Devon, Sommerset og Cornwall området, er turen lige noget for dig.

Haveplantekonsulent Finn Bruun vil igen i år lede den faglige del af turen, i dette område han også kender så godt. Ikke nok med at vi skal se på planter og haver, men vi skal også høre historien, idéerne og noget om menneskene bag. Finn er også kendt for sin store kærlighed til stauder og er sammen med Anne Stine indehaver af planteskolen Anne stine stauder ved Stenlille.

Turen foregår med fly fra Kastrup til London Heathrow tur/retur med SAS og med en engelsk bus rundt i området. Herved udnytter vi rejsedagene helt optimalt, hvor vi allerede den første dag er på besøg i 2 haver.
Turen afsluttes med kunst og kultur ved at besøge et kuntmuseum med en helt speciel Piet Odulf have. Hjemturen til London Heatrow foregår via højsletten Salisbury Plains. Her kommer vi forbi Avebury stone circle, hvor vi gør et stop hvis tiden tillader.

Denne havetur er for dem der elsker planter og haver og vil opleve den helt specielle engelske havekultur. På sidste års Englandstur deltog private havefolk, professionelle landskabsarkitekter, kommunale gartnere og en hel del andre med vidt forskellig baggrund. Nogle var dog også med som ledsagere blot for at nyde turen og være sammen med plantefolk.

Hele turen er arrangeret som en grupperejse i samarbejde med Egon's Rejsebureau i Slagelse, som således har det tekniske ansvar. Dette sikrer også at du som rejsedeltager bliver betjent af professionelle folk

Turens hovedpunkter

  • 3 Top National trust haver blandt de bedste i England
  • 1 Det Engelske Haveselskabs Have Rosemoor
  • 1 Verdensberømt Landsskabshave (Stouerhead)
  • 1 Kombineret landskabs- og Viktoriansk have (Hestercombe)
  • 1 Nyopdaget Romantisk have (The Lost Garden of Heligan)
  • 1 Privat have og staudegartneri med eksperimentielle staudeplantinger (Holbrook garden )
  • 1 Privathave med intime rum og five o'clock tea (Marsh villa Garden)
  • 1 havecenter med tilhørende Showhave (High Garden Nurseries )
  • 4 Nætter på Sidholme Hotel i byen Sidmouth. Gå-afstand til historie, strand, pubber, butikker mm.
  • 1/2 pension inkl. English Breakfast Inkl. alle entreer til haver og seværdighederne i programmet, samt froskost på ud og hjemturen

Program

Mandag d 11. juli

Afgang København London Heatrow Fly nr. SK 501 (kl:7:45 - 8:45).

Efter at vi har fået udleveret kufferter i Heatrow, kører vi med bus mod sydvest til den første have. Vi har travlt i dag og skal skynde os at komme væk fra den Londonske kaotiske trafik. Vi håber vores chauffør kender smuthullerne, så vi hurtig kan komme mod sydvest. Efter en lang køretur der bringer os ned i kerneområdet for vores aktiviteter, besøger vi Hestercombe Gardens, der ligger i grevskabet Somerset. Her finder du have-design fra 3 århundreder. Coplestone Warre Bampfylde's landskabshave, den victorianske terrasse og ikke mindst den nye og mere løsslupne del designet af Gertrude Jekyll. Har gode ben findes en meget smuk landskabsdel. Vi skal spise frokost her som er inkluderet i prisen Hestercombe Gardens

Eftermiddagen fortsætter med et besøg i den legendariske landskabshave Stouerhead.
Denne fantastiske landskabshave indeholder bl.a. en sø som midtpunktet og indeholder klassiske templer, mysteriøse grotter og sjældne træer. Selvom vi nu er trætte af rejsen er turen rundt om søen et must.
Stourhead er en såkaldt National Trust have.

Sidst på dagen kører vi mod Sidholme Hotel i byen Sidmouth hvor vi indkvarteres og spiser aftensmad.
Sidholm Hotel er et hotel i den helt gamle stil med sjæl, nogen vil måske kalde det gammeldags. Det betyder at man må acceptere at værelserne er meget forskellige i størrelse og indretning. Hotellet er et kristent hotel og der findes ingen bar. Der er nybygget svømmehal, poolroom mm., som gratis kan benyttes af hotellets gæster.
Hotellet har gratis WIFI. Om morgenen serveres klassisk engelsk morgenmad fra buffet og Engelsk og aftensmaden spiser vi samlet i samme spisesal.
Det er beliggende i en dejlig park, med 20 min. gang ned til den spændende kyst. I byen findes masser af pupper, restauranter og forretninger. Vi vil satse på at være tidligt tilbage til hotellet torsdag eftermiddag så man kan undersøge disse muligheder

Tirsdag d. 12. juli

Efter den solide Engelske morgenmad kører vi tidligt mod Holbrook Garden.
Holbrook garden er en mindre privat have på ca. 8.000 m2 og er især kendt for sine nyere eksperimentelle staudeplantninger inspireret af naturen. Ejeren er meget entusiastisk og vil fortælle om dette helt specielle sted hvor han også producerer planter til salg. Denne intime have er en perle for staudeelskere.

Holbrookgarden.com

Næste stop bliver Knightshayes Garden, der er en National Trust have. Englænderne siger om den: "Knightshayes is the complete country gentleman's dream". Mere end 1200 forskellige plantearter fordelt på forskellige havetyper, Walled garden, Pool garden, Formal garden, Paved garden ………… Her opleves den engelske storhed.
Knightshayes
Her kan man også spise frokost inden turen går videre mod Rosemoor Garden


Rosemoor Garden er det engelske haveselskabs have i vest England. Denne kæmpe have som egentlig kræver flere dage for helt at opleve, har noget for enhver smag og man må vælge. Rosenhave, staudehave frugthave, træer og buske. Fra den intime have til det store landskab. Her kan du hente masser af inspiration til din egen have. Rosemoor

Onsdag d 13. juli.

I dag skal vi besøge The Lost Garden of Heligan i Cornwall.
En have der har været overvokset, glemt og forladt i århundreder og opdaget for mindre end 25 år siden, åbner sig nu for publikum.
I dag er den en af de fineste haver i Cornwall, kendt for sin mystik og romantiske udtryk. Det er et stort sted og er man godt gående, må man ikke snyde sig selv for en tur i dalen "The Jungle" med den næsten tropiske bevoksning af træbregner og sydlanske træer og buske.

The Lost Gardens of Heligan
Her kan man også spise frokost

Senere på dagen besøger vi Marsh villa Garden. En privat have på lidt over en ha beliggende smukt i en dal. Denne charmerende have er især kendt for sine små vandløb og damme omkranset af et væld af blomstrende buske, træer og stauder. Judith Stephens er kvinden bag haven som er skabt siden 1985. Hun vil sammen med sin mand tage godt imod os og fortælle om sit værk. Her er vi inviteret til tea i de små hyggelige huse. Hendes mand er også med og er mindst lige så imødekommende.

Marshvillagardens

Turen går herefter med solen i ryggen op over nationalparken Dartmoor. Det er ikke sikkert vi her møder Baskervilles hund, men får, heste og skotsk højlandskvæg færdes frit her, så vi må sætte hastigheden ned eller helt stoppe op. Naturparken er fantastisk og inde midt i parken i den lille charmerende landsby by Chagford har vi fundet kroen The Globe Inn
Stedet emmer af god gedigen engelsk charme. I baren kan du stifte bekendtskab med et det lokale udvalg af engelsk ale. Mary som ejer kroen har ryddet festsalen til os og anrettet med buffet. Før eller efter maden håber vi at få tid til en lille vandring i byen.

Det bliver sent inden vi kommer på hotellet i Sidmouth denne aften.

Torsdag d 14. juli.

Turen i dag forgår i Devon området. High Garden Nurseries er et havecenter med tilhørende Showhave på ca. 2 ha. I denne have er en stor del af planteskolen sortiment udplantet så de ses i smukke omgivelser.
Det er et godt sted hvis man vil træffe plantevalg til sin egen have og er kufferten ikke fyldt op er her gode muligheder til fornuftige priser.
High-garden Nursery

Herefter går turen mod Salcombe til Overbecks Garden – endnu en National Trust Have, beliggende ved den Engelske riviera, med spektakulære udsigter langs kysten. Dette er en rigtig subtropisk have med bananer, citrus træer og oliven.
Overbecks Garden er gemt væk og kan ikke nås med større køretøjer. Derfor skal vi gå det sidste stykke (godt en km) så husk fornuftigt fodtøj.
Her kan man også spise en let frokost og slappe af
Overbecks

Vi vil i dag forsøge at være lidt tidligere hjemme i Sidmouth så der er mulighed for at opleve byen og ikke mindst stranden kendt af fossilsamlere som Jurassic Coast
Jurassic Coast
Bussen kører til stranden og sætter folk af og returnerer senere til hotellet. Dem der har lyst kan blive nede i byen og måske spise aftensmad (for egen regning og husk at give besked om i gør det, til en af os).

Fredag d 15. juli.

Med pakkede kufferter starter vi hjemturen. Vi skal langsomt trappe ned fra haveindtrykkene, men ikke helt. På turen mod lufthavnen besøger vi Hauser & Wirth, et kunstmuseum.
Museet er særdeles spændende og ligeledes er haven, designet af den hollandske havedesigner Piet Oudolf i 2014. Det er især haven vi går efter og den er det værd - stol på det, med den helt nye staudebeplantningsstil. Kunstudstillingen er også spændende.

Vi har bestilt en spændende frokost her og håber at planter, haver, kunst og mad vil afslutte turen på bedste måde. Frokosten er inkluderet i rejsens pris.
Hauser & wirth
Hjemturen til London Heatrow foregår via højsletten Salisbury Plains. Her kommer vi forbi Avebury stone circle, hvor vi gør et stop hvis tiden tillader.

London Heatrow - København Fly nr. SK 1508 (kl:20:30 - 23:20).

Opdateret d. 10.7.2016