Til forsiden

Haverejse til Vest-Irland - Udsolgt

Fra 3. til 9. september (6 overnatninger).

Læs og udskriv programmet i pdf-format

Pris og tilmelding her

Kylemor Abbey
Kylemor Abbey

Turens hovedpunkter:
 • 3 Spændende indholdsrige private haver
 • 2 Store internationale kendte haver
 • 1 Victoriansk have med usædvanlig beliggenhed omkranset af mur
 • 1 Keltisk have
 • 2 Spændende ”new wave” naturalistiske haver
 • 1 Historisk kloster, grundlagt i det 6. århundrede
 • 1 Enestående atlantiske, 200 meter høje klinter
 • 1 Karsk, kalkstens naturområde
 • Diverse irske pupper
På denne haverejse har du chancen for at opleve den helt specielle natur der karakteriserer det grønne Irland og med dette, samtidig besøge nogle af de mest fantastiske haver i verden. Kulturen og historien er ligeså vigtig og her er der afsat tid, så vi virkelige kan få dette land helt ind under huden. Deltagerantallet er begrænset til en mindre gruppe på 35 personer, hvilket giver bedre mulighed for at fordybe sig og samtidig er der kun 2 egentlige havebesøg pr. dag. Det giver os også større mulighed for på bedste Irske stil at være sociale ”the Irish way”. Vi vil således være tilbage på hotellerne i god tid om eftermiddagen, så der er tid til aftenvandreture, der måske, hvem ved? kan ende på nogle af de mange Irske pupper.

Haveplantekonsulent Finn Bruun vil igen i lede den faglige del af turen. Deltagere fra tidligere ture kender Finn og hans store viden om planter, haver, historie og meget andet. Finn er også kendt for sin store kærlighed til stauder og er sammen med Anne Stine indehaver af planteskolen Anne Stine stauder ved Stenlille. Finn har i samarbede med Discover Ireland Tours gennemgået hele turen her i efteråret 2016, for at sikre sig at det hele er på plads.

Inge og Magnus kunne på grund af andre opgaver desværre ikke deltage denne gang, men til gengæld vil en serviceperson fra Egons Rejsebureau deltage og være backup hvis uforudsete ting skulle opstå.

Turen foregår med fly fra Kastrup tur/retur til Dublin med SAS og med en irsk bus rundt i området. Vi skal bo på 3 forskellige hoteller som sikrer at den daglige transporttid er mindst mulig.

Denne havetur er for dem der elsker natur, planter og haver og samtidig er interesseret i Irlands kultur og historie. Turen appellerer til private havefolk, professionelle landskabsarkitekter, kommunale gartnere, folk med natur interesse og en hel del andre, med vidt forskellige baggrunde.
Hele turen er arrangeret som en grupperejse i samarbejde med Egon’s Rejsebureau i Slagelse, Discover Ireland Tour bureau Cork Ireland


Program

Søndag d 3. September

Søndag d 3. September afg. København-Dublin
København Dublin SAS Fly nr. SK2537 (kl:14:05 – 15:20).
Vi flyver direkte til Dublin og undgår herved eventuelle flyskift. Så snart vi har fået vores kufferter, stiger vi om bord i en luksusbus der kører os til Carrigaline Court Hotel http://www.carrigcourt.com syd for Cork, hvor vi skal bo de første 3 nætter. Vi regner med at kunne være fremme kl 19:00, godt sultne og klar til aftensmaden.

Mandag d. 4. September

Hillside Gardens
Hillside Gardens

Efter full Irish breakfast går turen mod den første privatejede have. The Hilside Garden http://www.hillsidegardens.ie/ i udkanten af Cork. Haven er en ægte ”plantemands” værk på 2 tønderland. Ud over de mange spændende planter finder man 2 havedamme, omkranset af klippehave, skovbundshaver, alpinhave og nyere grus have. Masser af prydgræsser og maleriske vandfald. Ved frokosttid er der sightseeing i Cork centrum og mulighed for frokost.

Beechwood Garden
Beechwood Garden

Eftermiddagen går til endnu en privatejet have i en forstad til Cork. Beechwood Garden i Glanmire http://www.beechwoodgarden.com/ er på 2500 m2 beliggende på et skrånende terræn med udsigt over det fantastiske Irske landskab. Haven indeholder bl.a. spændende plantesammensætninger, stauder, prydgræsser, træer og buske samt kreativt brug af brugte sten og fliser og ikke at forglemme et meget smukt alpinbed.
Sidst på dagen kører vi tilbage til hotellet for at slappe af og spise aftensmad og går måske en lille aftentur hvis benene tillader.

Tirsdag d. 5 September

Bantry House and Gardens
Bantry House and Gardens

Dagen byder på 2 store internationale kendte haver.
Efter morgenmaden kører vi mod Bantry House and Gardens http://www.bantryhouse.com/ en kæmpe have på 22 tønder land. Der er rigtig meget at se her, men mest kendt er den italienske have og de 100 trin op til ”Stairway to the sky” med en fantastisk udsigt. I haven finder du også den største blåregn-runddel i landet.

Ilnacullin gardens
Ilnacullin gardens

Eftermiddagen byder på en af de helt store haveoplevelser i Irland. Ilnacullin gardens haver http://www.garnishisland.com/ ligger på øen Garnish. For at kommer dertil skal vi på en 20 minutters sejlads med personfærge. På sejladsen vil vi helt sikkert opleve de mange sæler der slapper af på klipperne. I haven trives en enorm samling af planter på den stort set frostfrie lokalitet. Den italienske have er designet af Harold Peto.

Onsdag d. 6. September

Terra Nova Garden
Terra Nova Garden

Efter at kufferterne er pakkede og lastet, samt morgenmaden er fortæret, forlader vi vort hotel Carrigaline Court og kører mod nord til den private have Terra Nova Garden http://www.terranovagarden.com ved Kilmallock i county Limerick. Haven er ikke voldsom stor, kun 1200 m2, men er meget spændende tilplantet af en rigtig ”planteelsker”. Her kan du opleve det spændende netværk af stier, frodige beplantninger i det dynamiske planteparadis.

The cliff of Mother
The cliff of Mother

Efter en lille lunch break kører vi om eftermiddagen mod ”The cliff of Mother” https://www.cliffsofmoher.ie/ Dette bliver en naturoplevelse helt uden sidestykke. 8 kilometer med vilde, lodrette klippeskrænter på op til 200 meters højde, giver en enestående udsigt over Atlanterhavet.
The Burren
The Burren

Herefter er der sightseeing kørsel igennem naturseneriet ”The Burren” https://en.wikipedia.org/wiki/The_Burren som mest af alt ligner et månelandskab. De porøse såkaldte karsk kalksten, giver ikke mulighed for at større planter kan trives, men i sprækkerne finder du en artsrigdom af ganske små alpine planter, inklusive mere 20 forskellige orkidéarter.
Efter denne store naturoplevelse kører mod vores næste hotel i byen Galway , Menlo Park Hotel http://www.menloparkhotel.com/ der ligger tæt på centrum. Her skal vi spise og overnatte de næste 2 nætter.

Torsdag d 7. September.

Brigit´s keltiske have
Brigit´s keltiske have

Brigit´s keltiske have
Connemare sky road

Fredag d 8. September.

Efter full Irish breakfast skal vi besøge en rigtig keltisk have. Brigit´s keltiske have http://www.brigitsgarden.ie/, Rosscahill county Galway. Brigit´s have er en rejse I den keltiske historie og mytologi. Her finder du de 4 årstiders haver. 2 hektar med skovhave af de indfødte plantearter og ikke at forglemme, blomsterengen. Haven indeholder et tækket rundhus og mange andre tiltag der gør den enestående i verden. Frokostpausen holder vi i Clifden Connemare og hvis tiden tillader kører vi ad senic drive via sky road http://www.connemara.net/the-sky-road/

Kylemore abbey and Gardens
Kylemore abbey and Gardens

Om eftermiddag møder vi chefgartneren på legendariske Kylemore abbey and Gardens. http://www.kylemoreabbey.com/ . Han vil give en introduktion til den victorianske have der er omkranset af havemur. Oprindeligt fandtes der her 21 drivhuse, hvoraf indtil nu, de 2 er genopført/restaureret. Selv om hjemmesiden er god, kan dette sted som ligger midt i et naturområde tæt på Atlanterhavet, kun opleves ved selv at være til stede. Senere på dagen kører vi til vores hotel i Galway og spiser aftensmad.
Clonmacnoise kloster
Clonmacnoise kloster

Dagen i dag går mod Dublin. Med pakkede kufferter kører vi mod den Irske hovestad, men gør stop ved Clonmacnoise kloster https://en.wikipedia.org/wiki/Clonmacnoise. Ruinerne ligger på østbredden af Irlands største flod Shannon. Klosteret er grundlagt i det 6. århundrede af St. Ciaran. Her findes ruinerne af én Cathedral, 7 kirker, 2 runde tårne og 3 keltiske højkors, samt den største samling af tidlige kristne gravsten i vest Europa. Frokosten indtages på turen, et sted som den irske chauffør finder.

June Blake´s Garden
June Blake´s Garden

Om eftermiddagen besøger vi 2 haver i County Wicklow, der ligger tæt på hinanden. June Blake´s Garden http://www.juneblake.ie/ og Hunting Brook garden http://www.huntingbrook.com/. June og Jimmi Blake er henholdsvis søster og bror. Begge haverne er fantastiske med deres naturalistiske havedesign. De nævnes i utallige artikler i diverse havemagasiner hvor folk finder inspiration i disse innovative plantninger, kendt som ”new wave style”.
Hunting Brook garden
Hunting Brook garden

Senere på dagen kører vi mod vores sidste overnatningssted Wynn´s Hotel http://www.wynnshotel.ie/ i Dublins centrum for at tjekke ind og spise aftensmad. Lur mig om ikke der bliver besøg på de Irske pupper denne aften.

Lørdag d 9. September.

I dag skal vi hjem med bagagen fyldt op og hovedet sprængfyld med en uges irske oplevelser. Kufferten skal være pakket og vi skal være tidligt oppe og klar til morgenmad kl 7:00, klar til at køre mod lufthavnen kl 7:45.

I lufthavnen tjekker vi ind hos SAS kl 8:20 for afgang med SK538 mod København. Flyvetiden til København er beregnet til 2 timer og 10 minutter. (Uret skal stilles 1 time frem)

Inkl. i prisen:

 • -Flyrejse København - Dublin tur/retur med SAS, incl. 23 kg bagage samt skatter og afgifter
 • -Gruppe check-in i Københavns lufthavn.
 • -Bustransport i Irland i henhold til programmet.
 • -6 x hotelovernatninger.
 • -6 x aftensmad på hotel
 • -6 x Morgenmad (Irsk breakfast).
 • Entré The Hilside Garden
 • Entré Beechwood Garden
 • Entré Bantry House and Gardens
 • Entré Ilnacullin gardens
 • Entré Terra Nova Garden
 • Entré Brigit´s keltiske have
 • Entré Kylemore abbey
 • Entré Clonmacnoise kloster
 • Entré June Blake´s Garden
 • Entré Hunting Brook garden
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Dansk Serviceperson fra Egons Rejsebureau på hele rejsen

Ekskl. i prisen:

 • Frokost, dag 2-3-4-5 midt på dagen.
 • Drikkevarer til aftensmad og frokost.
 • Afbestillingsforsikring: Mange har selv en rejseafbestillingsforsikring indbygget i deres private rejseforsikring. Hvis ikke kan en sådan tegnes hos Egon's Rejsebureau. En afbestillingsforsikring koster 7 % af rejsens pris (min. kr. 75,- pr. police) og dækker i tilfælde af akut, lægedokumenteret sygdom hos rejsedeltageren selv, ledsager eller nærmeste familie. Forsikringen skal tegnes senest samtidig med indbetaling af depositum til rejsen for at være gyldig. Eksempel: Rejsen til England koster 8.695,- kr., så en afbestillingsforsikring vil koste 609,- kr. Husk, hvis der evt. er enkeltværelsestillæg, så er rejsens pris jo: 10.695,- kr., så koster afbestillingsforsikring 748,- kr.
Teknisk Rejsearrangør: Egon´s Rejsebureau, CVR-nr. 33053835. Medlem af Rejsegarantifonden (nr.: 2271) samt Dansk Rejsebureau Forening

Opdateret d. 1.2.2017