Til forsiden

Haverejse til Sydengland

Fra 24-7 til 28/7 2017 (5 dage, 4 overnatninger).

Læs og udskriv programmet i pdf-format

Pris og tilmelding her


Det er nu 3. gang vi inviterer til en helt speciel haverejse, der denne gang går til de Sydengelske haver. Det er lykkes at finde en lang række spændende private haver hvor vi kommer tæt på ejerne og hører om deres liv og baggrund. Vi vil selvfølgelig også se de steder man skal se i området som. Greate Dixter og Sissinghurst. Kendte forfattere, som Virginia Woolf brugte haven som inspirationskilde og hendes have besøger vi også. Planteskoler store som små er på programmet og har du plads i kufferten er der her ubegrænsede muligheder får at få fyldt op til vægtgrænsen. Vi skal bo i kystbyen Hastings og opleve denne specielle kystby. I den historiske by Winchester er det lykkes os at booke os ind på et hotel med katedralen som nærmeste nabo.

Haveplantekonsulent Finn Bruun vil igen i år lede den faglige del af turen. Deltagere fra tidligere ture kender Finn og hans store viden om planter, haver, historie og alt det andet som gør England til noget helt specielt. Finn er også kendt for sin store kærlighed til stauder og er sammen med Anne Stine indehaver af planteskolen Anne Stine stauder ved Stenlille.

Turen foregår med fly fra Kastrup tur/retur til London Heathrow med SAS og med en engelsk bus rundt i området. Herved udnytter vi rejsedagene helt optimalt, hvor vi allerede den første dag er på besøg i 2 haver.Vi har i år tilstræbt, at de haver vi besøger de enkelte dage ligger tæt, så vi får mindst mulig tid i bussen.

Denne havetur er for dem der elsker planter og haver og vil opleve den helt specielle engelske havekultur. På sidste års Englandstur deltog private havefolk, professionelle landskabsarkitekter, kommunale gartnere og en hel del andre med vidt forskellig baggrund. Nogle var dog også med som ledsagere blot for at nyde turen og være sammen med plantefolk.

Hele turen er arrangeret som en grupperejse i samarbejde med Egon's Rejsebureau i Slagelse, som således har det tekniske ansvar.

Turens hovedpunkter

 • 3 Top National trust haver blandt de bedste i England
 • 2 Privatejede klassiske haver
 • 1 Privatejet verdensberømt have ( Greate Dixter)
 • 1 "Græsplanteskole" med tilstødende park
 • 2 Kunstnerhaver
 • 2 Detailplanteskole med showhaver
 • 1 Kæmpeplanteskole og arboret med havecenter
 • 1 Kongelig have
 • 2 Nætter på Best Western Royal Victoria Hotel i Hastings . Gå-afstand til historie, strand, pubber, butikker mm.
  2 Nætter på Mercure Wessex hotel i Whinchester lige overfor katedralen
 • 1/2 pension inkl. English Breakfast Inkl. alle entreer til haver og seværdighederne

Program

Mandag d 24. juli

Afgang København London Heatrow Fly nr. SK 501 (kl:7:50 - 8:50).

Vi har stillet urene en time tilbage og efter at vi har fået fat i kufferterne går vi straks mod vores bus og kører mod syd til den første have the Marnor House Upton Grey i Hampshire http://www.gertrudejekyllgarden.co.uk/index.htm. Haven er en privathave designet af den kendte Engelske "havedame" Gertrude Jekyll. Rosamund Wallinger overtog sammen med sin mand haven for 30 år og har efterfølgende genskabt den ud de gamle tegninger fra fordums tid. Hun vil servere formiddags te for os og det trænger vi sikkert til. Senere kører vi til den lokale pub Hoddingtons Arms http://www.hoddingtonarms.co.uk/ og spiser frokost og måske smager den lokale Ale.

Om eftermiddagen kører vi til Bramdean House http://www.ngs.org.uk/gardens/find-a-garden/garden.aspx?id=3145 hvor Victoria Wakefield vil vise os herlighederne. Det er en stor privathave på 5 acres, som har det hele. Typiske haverum med mure rundt om. En stor og velordnet køkkenhave og ikke at forglemme, de store klassiske engelske staudebede (borders) med en imponerende samling af vækster. Her vil vi drikke vores afternoon tea.

Sidst på dagen kører vi til vores Strandhotel Best Western Royal Victoria Hotel i Hastings https://www.bestwestern.co.uk/hotels/best-western-royal-victoria-hotel-83746 hvor vi skal overnatte de næste 2 nætter.

Tirsdag d. 25. juli

Efter den solide Engelske morgenmad, kører vi mod Greate Dixter.
Greate Dixter er så absolut en af Englands top, top haver https://www.greatdixter.co.uk/ .Heldigvis er det lykkedes os at reservere vores besøg tidligt på dagen, så vi får lov at komme ind før vrimlen af alle de andre haveelskere. Det er den berømte haveskribent og forfatter Christopher Lloyd (1921-2006) som har designet haven som alverdens havefolk valfarter til. Vi har bestilt en kort rundvisning i det historiske hus, men det er jo haven vi vil fordybe os i.

Ved frokosttid besøger vi Merritments Garden og Nursery http://www.merriments.co.uk/ hvor vi vil spise frokost i deres dejlige restaurant. Haven er en meget stor og smuk udstillingshave med fokus på planteanvendelse. Her kan du få idéer til din egen have og har du plads i kufferten findes her et kæmpestort detailsalg.

Dagen slutter med endnu et af Englands legendariske steder Sissinghurst https://www.nationaltrust.org.uk/sissinghurst-castle-garden . Haven er anlagt i 30'erne og man har forsøgt at bibeholde stilen fra denne periode. Her finder du den gamle engelske havestil, den hvide have, cottage haven, the formal garden og en smuk køkkenhave. Bygningerne og tårnet er en historie for sig. Man kan naturligvis drikke te her (Glem ikke at gå ombord i de dejlige bagværker) og købe ind i den velforsynede butik.

Onsdag d 26. juli.

Inden vi forlader hotellet har vi pakket vores kufferter og afleveret nøglen.

Dagen står I kunstens og litteraturens tegn. Vi starter med et besøg på Charleston http://www.charleston.org.uk/ en gammel engelsk farm I Sussex fra 1916, der var hjemmet for de vigtigste indflydelsesrige kunstnere fra det tyvende århundrede, blandt andre Vanessa Bell and Duncan Grant. Sammen dannede de kunstnergruppen Bloomsbury som også bestod af Vanessa Bell's søster Virginia Woolf og hendes mand Leonard Woolf, John Maynard Keynes, og kunstkritikerne Roger Fry and Clive Bell, samt forfatteren Lytton Strachey. Haven var en stor inspirationskilde for kunstnerne og folk valfarter i dag til stedet, for at opleve den specielle ånd der hviler her.

Op af dagen kører vi videre til forfatteren Virginia Woolf's sted, The Monks House https://www.nationaltrust.org.uk/monks-house der ligger i nærheden. Inden vi går ind og oplever haven spiser vi frokost på den tilstødende pub Abergaveny Arms. Herfra går vi ad den smalle vej ned til Virginias hus og have. Virginia Woolf er anerkendt som en af det 20. århundredes vigtigste forfattere - og den vigtigste forfatterinde. Hendes bøger gør et dybt indtryk ved første gennemlæsning og det vokser ved et indgående kendskab til dem. Hendes vigtigste bøger er Mrs. Dalloway (1925), Til fyret (1927) og Bølgerne (1931). Hendes havebog er i øvrigt udgivet på dansk.

Det kan anbefales at læse lidt litteratur af Virginia og forberede sig lidt på denne dag

Senere på dagen besøger vi en meget charmerende lille staudeplanteskole Marchants Hardy Plants http://www.marchantshardyplants.co.uk/ der forhandler "moderne stauder". Den meget entusiastiske ejer vil fortælle om stedet og om stauderne.

Herefter kører vi mod vort næste hotel Mercure Wessex hotel i Whinchester lige overfor katedralen http://www.mercure.com/gb/hotel-6619-mercure-winchester-wessex-hotel/index.shtml

Torsdag d 27. juli.

Turen i dag går gennem nationalparken New Forrest og vi får sikkert et glimt af de vilde heste. Vi skal besøge The Knoll Garden http://www.knollgardens.co.uk/(den ligger på en knold) i byen Hampreston. Haven er især berømt for sine græsser, men den er så meget andet. Vi vil gå rundt i den smukt tilplantede park og nyde den naturalistiske måde planterne er brugt på. I haven er der lagt stor vægt på at dyre- og insektlivet skal have de bedste levevilkår.

Vi kører tilbage gennem new Forrest og besøger Sir Harold Hillers Garden and arboretrum http://www3.hants.gov.uk/hilliergardens. Stedet kan tage pusten fra enhver. Parken med den fantastiske samling af træer og staudebede (borders) så lange at en spitfigther vil kunne lande i midten. Man kan besøge Jermyn's House og drikke te I den hyggelige Café. Vi håber at kunne nå tilbage til Winchester i god tid så vi rigtig kan opleve denne spændende by.

Fredag d 28. juli.

Med pakkede kufferter starter vi hjemturen. Vi besøger Hinton Ampner https://www.nationaltrust.org.uk/hinton-ampner i nærheden af byen Bramdean. Haven er skabt af Ralph Stanwell Dutton (1898-1985). Rundt omkring ses det typiske Engelske landskab med bakkerne og fårene som støder helt op til parken. Frokosten vil vi indtage på en pub (The Globe) på vej mod Savill Garden.
Herefter går turen mod London men vi kan lige nå at besøge the Savill Garden i Winsor Park https://www.windsorgreatpark.co.uk/en/experiences/the-savill-garden . Der er tale om en fantastisk prydhave der ligger i et hjørne af den kongelige Windsor park.

Fra parken vil vi kunne se flyene lette i Heathrow

London Heathrow - København Fly nr. SK 1508 (kl:20:30 - 23:20).

Opdateret d. 21.07.2017